Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

eMAG lanseaza un program pentru sprijinirea micilor producatori autohtoni 01-02-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina www.facebook.com/FNTM.RO
 

Compania eMAG lanseaza "Deschide Romania", un program prin care, in primul an, 400 de producatori locali cu cifre de afaceri sub 500.000 lei isi pot lista produsele in platforma eMAG Marketplace. Acestia isi pot prezenta produsele celor aproximativ 3 milioane de utilizatori ai magazinului virtual eMAG, beneficiind de facilitati la transportul produselor comercializate si de comisioane reduse cu 50% fata de cele standard, in timp ce ONG-urile inscrise vor avea comision 0%.

 

In primul an, platforma va genera pentru producatorii locali vanzari de peste 14 milioane de lei in primul an, potrivit estimarilor companiei, iar pentru urmatorii cinci ani reprezentantii eMAG anticipeaza vanzari in valoare de 100 de milioane de lei.  

 

Producatorii locali (ONG-uri cu activitati de productie din care se autofinanteaza - asociatii, afaceri sociale, SRL-uri, PFA-uri) trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, scrie startupcafe.ro:

sa aiba o cifra de afaceri de pana la 500.000 de lei,  inregistrata in ultimul an fiscal incheiat 

sa detina un cod CAEN de productie (cu exceptia industriei alimentare) 

produsele sa fie realizate in Romania, cu respectarea tuturor normelor si prevederilor legale 

sa vina cu produse de serie, standardizate -  acestea pot fi inclusiv produse mestesugaresti, realizate in serii mici.


eMAG Marketplace gazduieste in prezent 32 de producatori locali, cu peste 5.000 de produse listate in 98 de categorii. Acestia au inregistrat vanzari totale de peste 600.000 de lei."Pentru micii antreprenori romani inscrierea in eMAG Marketplace reprezinta oportunitatea de a accesa milioane de potentiali clienti, iar pentru acestia din urma, cumpararea produselor romanesti pe care si le doresc, simplu si rapid, indiferent de locul din tara in care ele sunt fabricate. Ei vor sprijini astfel micii producatori si traditiile mestesugaresti. O cerere crescuta va aduce si noi locuri de munca, iar astfel impactul acestui proiect in cadrul comunitatilor va fi unul de durata", declara Florin Filote, Director eMAG Marketplace. 


Mai multe detalii AICI