Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Delegatia romana la Forumul ”Youth entrepreneurship in a Modern Society”, la Chisinau 04-12-2017
Urmareste-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI. 
 
 
In perioada  21 - 22 noiembrie 2017 a avut loc Forumul ”Youth entrepreneurship in a Modern Society”, la Chisinau. Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia Nationala a Tinerilor Manageri din Moldova - ANTiM, in cadrul programului Erasmus+, gestionat de Comisia Europeana.  
 
Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM a fost partener in cadrul Forumului din partea Romaniei și a participat la eveniment cu o delegatie formata din 10 antreprenori autohtoni
 

Mai multe fotografii de la eveniment: Ziua 1, Ziua 2.
 
A III-a editie a Forumului a adus in discutie si a generat solutii pentru dezvoltarea mediului de afaceri si antreprenoriatului social, contribuind astfel la cresterea nivelului social, economic si ecologic. Forumul a reprezentat o oportunitate pentru peste 130 de antreprenori, oameni de afaceri, experti in inovare si practicieni din Republica Moldova, Romania, Ucraina, Italia, Georgia si Armenia de a se intalni si discuta oportunitati de business, de a identifica si stabili noi parteneriate pentru extinderea afacerilor.
 
 
Mai jos regasiti sesiunile live din cadrul Forumului ”Youth entrepreneurship in a Modern Society”:
 
Deschierea oficiala a Forumului 

 
Programe si proiecte care sustin tinerii antreprenori

 
Educatia antreprenoriala - platforme pentru invatamantul online

 
Obstacole si oportunitati pentru dezvoltarea afacerilor in Romania si Republica Moldova 
 
Prezentarea delegatiei romane din cadrul Forumului International, formata din 10 antreprenori:
 
Marius Bostan
 
Marius Bostan, este initiatorul mai multor companii, investitor in serie si pe piata de capital, are o experienta vasta de management, ca membru in diverse consilii de administratie ale unor companii, fonduri sau organizatii non-profit. Ca antreprenor civic, dar si ca expert, de peste 20 ani, este specializat in proiecte de dezvoltare locala, finantare si managementul companiilor. Este initiatorul implementarii in Romania a finantarii proiectelor de dezvoltare prin obligatiuni municipale, aducand prin aportul sau surse de finantare care au adus economii importante la bugetele locale.  

Este licentiat in matematica, specializarea informatica si a absolvit cursuri postuniversitare de management. Marius Bostan este co-fondator al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM si initiatorul proiectului Re>Patriot. 

In calitate de Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, in guvernul de profesionisti, condus de Dacian Ciolos, a ramas consecvent acelorasi idealuri in care a crezut dintotdeauna: calea data de traditia de peste 2000 de ani a civilizatiei noastre, a libertatii, a democratiei si a economiei de piata si a actionat pentru dezvoltarea comunicatiior si societatii informationale, in Romania.
 

Gabriel Zbarcea
 
Gabriel Zbarcea este Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii, avand o bogata experienta juridica de peste 20 ani. El a acordat consultanta si a asistat numeroase societati comerciale romanesti sau cu capital strain, dobandind o experienta considerabila in toate tipurile de joint-ventures, locale si internationale, precum si in ceea ce priveste restructurarea societatilor.

De asemenea, Gabriel Zbarcea a fost direct implicat, in calitate de coordonator, in procese de privatizare, achizitii si fuziuni de mare amploare, precum si in mai multe tranzactii complexe din sectorul energetic, al petrolului, gazelor naturale si imobiliare. De-a lungul carierei sale, Gabriel ZBARCEA a facut parte din echipa de consilieri de stat la nivelul cabinetului Prim-Ministrului Romaniei iar ulterior a fost responsabil cu aplicarea strategiei Guvernului privind finalizarea procesului de privatizare a societatilor comerciale la care statul detinea actiuni/parti sociale.
 

Dan Marius Calugareanu
 

Presedinte al TechAngels Romania, prima si cea mai mare asociatie a Angajatorilor de Afaceri din Romania, axata pe proiecte IT & Tech - www.techAngels.ro.
 

Fondator si CEO al companiei Alliance Computers, companie care se numara printre principalii jucatori de top din piata IT & C din Romania.


Conduce 
Magazinultau.romagazin de comert electronic pentru produse IT si conexe, operat de Alliance Computers si detine bookblog.rosite-ul cel mai citit de recenzii de carti din Romania.

 

 

 

 

Bogdan Tudor

 

Bogdan conduce cea mai mare companie de servicii de suport IT din Romania. El a fondat grupul Class IT in 2001, cu scopul de a oferi afacerilor solutii IT exceptionale si inovatoare, creand in acelasi timp o cultura a companiei care sa ofere angajatilor un mediu de lucru special. Bogdan considera ca specialistii IT din Romania sunt printre dintre cei mai buni din industria globala, iar ambitia echipei sale este sa puna Romania pe harta globala a serviciilor de suport IT, creand un brand local recunoscut international.
 
Inainte de Class IT, Bogdan a pus Romania pe harta Internetului global, instaland primul server global de domenii Internet in Bucuresti si construind Ronix, prima retea locala de inter-schimb de trafic, ambele proiecte imbunatatind accesul la internet pentru milioane de utilizatori locali atat in termeni a vitezei de trafic cat si a continuitatii accesului. 

Bogdan este pasionat de IT si de antreprenoriat, in timpul dezvoltarii explozive a Internet-ul ajutat la construirea de la zero a celui mai mare ISP din Romania care a fost vandut cu peste 10 milioane de Euro in 2004 catre RDS. A urmat si absolvit un program de EMBA in 2005 la Asebuss/Kennewaw State University, a continuat cu educatie de scurta durata la Harvard in 2011 si este absolvent al MIT Global Entrepreneurship Development Program in 2013.
Grupul de companii Class IT a trecut a trecut de 7 mililoane de Euro si are peste 250 de angajati. Este mandru de a fi roman isi conduce compania Startech Team "acolo unde nimeni nu a mai fost vreodata".


Sergiu Manofu
 
Sergiu este absolvent al Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti.

Co-fondator al agentiei de turism Travel Idea si al portalului de rezervari online https://travelidea.ro  Co-fondator al companiei Biotechnics Romania, cu activitate in domeniul importului si distributiei de echipamente medicale pentru chirurgie. Director General al Gip Grup, una dintre primele societati privatizate din Romania, cu vechime de peste 25 ani in piata de constructii si lucrari speciale.
 
“Ca lider, imi place sa impartasesc experienta si experiente cu oamenii din jurul meu. De aceea, nu ratez nicio ocazie de a ma alatura initiativelor si proiectelor care au ca scop crearea de plus valoare pentru comunitatea in care traim.”

 
Cezar Nourescu
 
Are o experienta de peste 15 ani in domeniul IT inceputa inca din anii de liceu si continuata cu multiple proiecte sustinute in paralel cu studiile din cadrul  facultatii Automatica si Calculatoare din cadrul  Univ. Politehnica Bucuresti. In 2011 a fondat CBN IT alaturi de fratele sau, firma care s-a specializat pe tehnologiile Google Cloud si a dezvoltat mai multe aplicatii complexe pentru companii medii si mari.
 
Incepand cu anul 2012 firma a adoptat  strategia de a dezvolta proiecte de tip Startup ce se adreseaza unei nise cu un produs dedicat respectivelor necesitati. In acest fel a luat nastere 2bitsEDU, o aplicatie online de management scolar si universitar, Arendas.ro - soft online de gestiune a contractelor de arenda si a tranzactiilor fiscale. 

Daca aceste prime doua startup-uri nu au fost foarte reusite, iar perseverenta si lectiile invatate si-au produs efectul la cel de-al treilea startup, SiloMeter.com, votat startup-ul anului in Romania si cu multe alte reusite, un proiect cu potential de scalare pe plan international. Acest proiect consta intr-o solutie de monitorizare si automatizare a silozurilor agricole de pe telefonul mobil, proiect ce a luat nastere ca urmare a necesitatii fermierilor de a-si controla in permanenta produsul depozitat.

 
Andra Giuca
 
Andra Giuca si-a inceput cariera de antreprenor in 2015, cand a fondat propria agentie de marketing online, Voss Review, care ofera consultanta, servicii de marketing, publicitate si promovare online companiilor si persoanelor publice din Romania. 

A revenit in tara in urma cu 6 ani, dupa ce a acumulat o experienta profesionala lucrand in afara tarii. Detine o licenta in stiinte juridice si a profesat in domeniul insolventei, castigand o experienta insemnata asupra factorilor de insucces pentru companii 
si in vederea prevenirii declinului si redresarii afacerilor.

Andra este implicata activ in proiecte importante ale Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri - FNTM, ale Fundatiei Romanian Business Leaders - RBL.
Se ocupa de promovarea proiectului RePatriot, ofera consiliere pentru promovarea romanilor de pretutindeni si a afacerilor lor si este implicata in proiectul Dezbaterea Nationala - Smart City 2017-2020.Mirabela Miron
 
Mirabela Miron este antreprenor, expert contabil si auditor financiar, fondatoarea grupului de firme AVISSO, care ofera servicii de consultanta in afaceri unui numar de peste 300 de companii. 

Este o promotoare ferventa a dezvoltarii economice a Iasiului si a regiunii Moldovei. S-a dedicat ca voluntar, dar si finantator, cauzelor de responsabilitate sociala. Membra a Romanian Business Leaders, presedinta a Asociatiei O sansa pentru fiecare, prin intermediul careia a initiat RestartHome, inspirat din activitatea proiectului RePatriot, din echipa caruia, de asemenea, face parte. 

In calitate de antreprenor, intelege sa fie permanent implicata in problemele comunitatii si un observator atent al fenomenelor macroeconomice. Cu toate acestea, nu a parasit niciodata pasiunea pentru fiscalitate, domeniu in care continua sa ofere consultanta partenerilor de afaceri, dar si la solicitarea mass media si in cadrul evenimentelor de profil.
 


Cristi Chitu

 
"Cred cu tarie ca investitia in propria educatie aduce cele mai mari dividende. 

Dupa experienta castigata de-a lungul celor 10 ani de antreprenoriat, in companii de consultanta, asigurari, servicii turistice si panificatie, in prezent lucrez la desavarsirea unui vis maret: de a construi cea mai mare franciza din Romania,  100% romaneasca, Patiseria Tineretului. 

 
Pana in prezent, am efectuat studii in domeniile financiar-bancar si stiinte politice, iar in prezent lucrez la elaborarea tezei de doctorat in domeniul Dreptului International. Sunt o fire optimista si perseverenta si cred cu tarie ca Romania poate deveni mai buna, in masura in care fiecare dintre noi este mai bun."

 

Alin Angheluta
 
Incepand cu 2005 este cadru didactic la Departamentul de Marketing din ASE Bucuresti - preparator, asistent, lector, conferentiar. A realizat mai multe articole stiintifice, carti, prezentari la conferinte internationale, a participat la mai multe proiecte de cercetare nationale si internationale, este membru al catorva asociatii profesionale internationale in domeniul marketingului. 
 
Intre 2014-2016 a fost prodecan al Bucharest Business School, responsabil de programul MBA Romano-Canadian, iar incepand cu 2016 este decanul respectivei facultati, care reuneste 3 programe de MBA si programe de executive education (de ex. Arabesque Business School).
 
Este membru activ in JCI (Junior Chamber International) si FNTM (Fundatia Nationala a Tinerilor Lideri), participand la diferite proiecte de anvergura nationala si internationala, mai ales in domeniul promovarii antreprenoriatului .
Ofera consultanta de strategie de marketing, in special pentru antreprenorii romani care vor sa isi dezvolte si sa isi internationalizeze afacerile. Este actionar al companiei de brokeraj de asigurari MIB (Millenium Insurance Broker) SA, aflata in top 10 in domeniul respectiv.

Are o familie frumoasa (o sotie si doi baieti), care il motiveaza sa continue diferitele proiecte in care este implicat.

Fotografii de la Forum:
 

Website Forum si Agenda: http://forum.antim.org/2017/
 
 
Pentru a descoperi mai multe initiative FNTM in Republica Moldova din ultimii 7 ani, va invitam sa cititi AICI