Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Curs de calificare gratuit in ocupatia de Operator la masini unelte cu comanda numerica, prin proiectul MICESA 03-07-2019
Image result for site:fntm.ro micesa
 
 
„Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia-MICESA“ este proiectul Municipiului Alba Iulia prin care se furnizează gratuit servicii care ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc.
 
O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre cursurile de formare profesională organizate gratuit prin proiect.
 
Cel de-al șaselea curs de calificare este cel de „Operator la mașini unelte cu comandă numerică”. Programul are o durată de 720 de ore (6 luni) și este susținut de experții Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, partener în cadrul proiectului. Data exactă a demarării programului va fi comunicată, de îndată ce va fi stabilită de organizatorul cursului.
 
Amintim câteva dintre avantajele participării la programul de calificare: pregătire alături de formatori cu experiență; folosirea unor tehnici moderne de predare/instruire; dobândirea de competențe profesionale (Asigurarea funcţionării maşinilor unelte cu comandă numerică; controlul pieselor executate pe maşini cu comandă numerică; programarea maşinii unelte cu comandă numerică – stabilirea originii coordonatelor; reglarea iniţială a maşinii unelte cu comandă numerică; reglarea statică a sculelor şi montarea dispozitivelor de fixare etc.); obținerea unei diplome recunoscute în România și Uniunea Europeană.
 
Absolvenţii cursului vor primi și câte o subvenție, în valoare de 1800 de lei.
 
Participanţii au fost selectați din comunitățile țintă ale proiectului: „Chicago“ (blocurile V5 și V6),„Goldiş” (blocurile 6BCD, 7BCD, 8 BCD) și „Pâclişa” ( str. Alunului nr. 1-20, str. Coastei, str. Mierlei, str. Rariștei, str. Văii, str. Carpenului – imobil 141 A-E, interval intersecție imobile 132, 153 – capăt stradă imobil 162). Cursanţii trebuie să aibă domiciliul sau viză de flotant în comunitățile amintite.
 
 
 
Până acum, cursurile de calificare organizate prin proiect au fost absolvite de un număr de 83 de persoane. Programele absolvite sunt cele de: „Bucătar“, „Lucrător în comerţ“, „Îngrijitor bătrâni la domiciliu“, „Măcelar“ și „Agent de securitate“.
 
 
 
Prin proiect vor fi organizate şi alte cursuri de calificare:
 
- Agent de curățenie: durata 3 luni;
 
- Lucrător finisor pentru construcții: durata 3 luni;
 
- Croitor îmbrăcăminte: durata 6 luni;
 
- Îngrijitor copii: durata 3 luni.
 
 
 
Despre proiectul MICESA
 
Serviciile furnizate în cadrul proiectului au ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului. Conjugate, aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunitățile amintite.
 
Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“ este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.
 
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.
 
Cei interesați pot afla detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.