Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferinta Alba Iulia 360 spre o Coalitie anti-saracie, 25 iulie 2018 27-06-2018

 

Alba Iulia nu este doar Cetatea. Este şi Zgura, este şi Partoş, Alba Iulia este şi Trandafirilor, Barbu Lăutaru ori Ciocârliei-Pompieri. Spectaculoasă, vibrantă și încântătoare, Cetatea contrastează puternic cu resemnarea, lipsa de perspectivă și dependența din aceste cinci comunităţi cu populaţie majoritară de etnie romă, marcate de spectrul sărăciei şi realitatea marginalității.

 

Vă invităm miercuri, 25 iulie 2018, la Hotel Mariss, strada Viilor 39, Alba Iulia, între orele 14-20, la alcătuirea unei veritabile „Coaliții anti-sărăcie”, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, partenerii proiectului „Alba Iulia 360” și persoane din cele cinci comunități.

 

Vă chemăm să găsim soluții pentru ca dinamismul Cetății să iradieze dincolo de zidurile sale, până în cele mai defavorizate cartiere. Avem această datorie față de semenii și concitadinii noștri și putem să o facem împreună. Conferinţa „Alba Iulia 360” la care vă invităm să participați este un eveniment special dedicat discutării, găsirii şi promovării celor mai potrivite soluții de antreprenoriat, celor mai potrivite noi afaceri ce ar putea dinamiza cinci dintre cele mai marginale comunități din municipiu.


Oameni de afaceri şi antreprenori care au depăşit situaţii limită ori împrejurări de viaţă ce păreau fără de speranţă, firme locale în căutare de angajați, profesori, învăţători şi medici cu influenţă în aceste cartiere sunt chemaţi alături de membrii celor cinci comunităţi să îşi spună cuvântul.

 

Proiectul „Alba Iulia 360“ a pus alături instituţii publice şi de învăţământ, firme şi fundaţii care se află deja pe teren oferind servicii medicale, sprijin pentru creșterea copiilor și educarea adolescenților, formare profesională, punerea la punct a actelor de identitate și de proprietate. Dar, după cum îi sugerează numele, „Alba Iulia 360“ urmărește să atingă cât mai complet cu putință problemele acestor comunități. Nu se limitează, așadar, la cuvenita alinare adusă de ajutor, ci promovează şi soluția antreprenoriatului, a bunăstării, a creșterii încrederii de sine, mobilității aduse de afaceri lansate în aceste comunități. Căci sărăcia nu este o fatalitate, iar antreprenoriatul este o soluţie. 

 

Sub această idee generoasă, vrem să găsim miercuri, 25 iulie, împreună, și soluțiile concrete. Ne bazăm pe expertiza și perspectiva dumneavoastră, dar și pe exemplul dumneavoastră care să-i inspire și pe alții.

 

Vă puteţi înscrie la conferinţa „Alba Iulia 360” din 25 iulie, prin completarea formularului online sau prin contactarea expertului Fundației Naționale a Tinerilor Manageri - FNTM, Claudia Pilat, pentru transmiterea confirmării de participare, cu datele dumneavoastră, la claudia.pilat@fntm.ro, tel. 0745861220.

 

Evenimentul poate fi consultat și în secțiunea dedicată evenimentelor de pe pagina de Facebook a FNTM la acest link și pe site-ul oficial al Primariei, www.apulum.ro.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 


_____________________________
Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.

Recrutarea persoanelor interesate de proiect este în derulare și este realizată de către experții Municipiului Alba Iulia. Detaliile legate de înscriere în proiect le puteți afla de la experții: Ioana Ciornei - 0754/847955; Robert Bandi - 0751/364020; Ovidiu Boc - 0766/365725; Geanina Chirilă - 0742/522992; Camelia Crișan - 0740/487596.

Alba Iulia 360 se adresează unui grup țintă de circa 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Toate serviciile proiectului sunt gratuite.