Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Conferinţa Alba Iulia 360. Spre o Coaliţie contra sărăciei! 25 iulie 2018 - Alba Iulia 18-06-2018

 

Alba Iulia nu este doar Cetatea. Alba Iulia este şi Zgura, este şi Partoş, Alba Iulia este şi Trandafirilor, Barbu Lăutaru ori Ciocârliei-Pompieri. Un contrast puternic cu Cetatea spectaculoasă, vibrantă, încântătoare. Sunt cinci comunităţi cu populaţie majoritară de etnie romă, marcate de spectrul sărăciei şi realitatea marginalității. „Alba Iulia 360“ este proiectul prin care Primăria caută soluții concrete pentru rezolvarea problemelor acestor comunități. În acest sens, a pus alături instituţii publice şi de învăţământ, firme şi fundaţii, care se află deja pe teren în cele cinci cartiere. Oferă servicii medicale, sprijin pentru creșterea copiilor și educarea adolescenților, pentru formare profesională și aflarea unui loc de muncă, pentru punerea la punct a actelor de identitate și de proprietate.

 

Așa cum un cerc are 360 de grade, fiecare grad reprezentând o părticică a întregului, proiectul „Alba Iulia 360“ urmărește să atingă cât mai complet cu putință problemele acestor comunități. Nu se limitează la cuvenita alinare adusă de ajutor, ci promovează şi soluția antreprenoriatului, a bunăstării, a creșterii încrederii de sine, mobilității aduse de afaceri lansate în aceste comunități. 

 

Este soluţia pe care vă invităm să o analizăm în detaliu împreună, miercuri, 25 iulie 2018, la Conferinţa „Alba Iulia 360„. Un eveniment special dedicat discutării, găsirii şi promovării celor mai potrivite soluții de antreprenoriat, celor mai potrivite noi afaceri ce ar putea dinamiza cinci dintre cele mai marginalizate comunități din municipiu. 

 

Oameni de afaceri şi antreprenori care au depăşit situaţii limită ori împrejurări de viaţă ce păreau fără de speranţă, firme locale, profesori, învăţători şi medici cu influenţă în aceste cartiere sunt chemaţi alături de membrii celor cinci comunităţi să îşi spună cuvântul în această veritabilă Coaliţie contra sărăciei

 

Căci sărăcia nu este o fatalitate, iar antreprenoriatul este o soluţie. 

 

Vă puteţi înscrie la conferinţa Alba Iulia 360 din 25 iulie, prin contactarea expertului Fundației Naționale a Tinerilor Manageri, Claudia Pilat, prin transmiterea confirmării de participare, cu datele dumneavoastră, la claudia.pilat@fntm.ro, tel. 0745861220. 

 

Vom anunța în curând locația exactă și agenda Conferinței. Evenimentul poate fi consultat și în secțiunea dedicată evenimentelor de pe pagina de Facebook a FNTM la acest link și pe site-ul oficial al Primariei, www.apulum.ro. 

 

Vă așteptăm cu drag! 

 

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting Romînia SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială. 

Recrutarea persoanelor interesate de proiect este în derulare și este realizată de către experții Municipiului Alba Iulia. Detaliile legate de înscriere în proiect le puteți afla de la experții: Ioana Ciornei - 0754/847955; Robert Bandi - 0751/364020; Ovidiu Boc - 0766/365725; Geanina Chirilă - 0742/522992; Camelia Crișan - 0740/487596. 

Alba Iulia 360  se adresează unui grup țintă de circa 560 de persoane aflate în risc de  sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri. Comunitățile sunt situate atât la periferie, cât și în centrul municipiului. Toate serviciile proiectului sunt gratuite.