Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Ateliere despre piata de capital dedicate companiilor din sectorul IT&C 27-06-2016

 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) lanseaza o serie de ateliere dedicate companiilor din sectorul IT&C cu tema: piata de capital.

 

Progamul BVB pentru IT&C este rezultatul eforturilor comune desfasurate de Bursa de Valori Bucuresti si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale in urma unui protocol de cooperare dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul TIC.

 

Proiectul prevede organizarea a 6 ateliere de lucru in perioada 30 august - 4 octombrie in cadrul carora participantii vor afla despre oportunitatile disponibile pe pietele de capital pentru companiile care sunt in cautarea de capital, precum si evaluarea de piata.

 

De asemenea, prin intermediul BVB pentru IT&C, Bursa de Valori Bucuresti va facilita accesul investitorilor potentiali interesati de actiunile sau obligatiuni emise de catre societatile de pe Aero (sistem alternativ de tranzactionare) sau de pe piata principala. Toate societatile inregistrate vor beneficia de o consultanta initiala gratuita, care urmeaza sa fie realizata de catre BVB si intermediari.

 

Statisticile arata ca in Romania exista la ora actuala 70.000 de freelanceri in IT&C, in timp ce la nivel global, numarul liber profesionistilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu in care nu exista si nici nu vor exista someri. Romania are un potential genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri in domeniul digital. Trebuie doar sa-i descoperim pe cei care au idei si sa-i ajutam sa-si puna pe picioare o afacere in domeniul IT&C, facilitandu-le intalnirea cu potentiali investitori. Inovatia, cultura financiara si spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high tech, care va marca dezvoltarea Romaniei in urmatoarea perioada. Va astept sa va inscrieti in numar cat mai mare la cele sase workshop-uri pe care le vom organiza impreuna cu BVB - Marius Bostan, Ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.


Invitam toate companiile dinamice si cu o viteza de crestere accelerata sa se alature acestui proiect si sa participe la aceste workshop-uri speciale. Antreprenorii vor afla modul in care isi pot finanta si dezvolta afacerile prin intermediul pietei de capital, dar, de asemenea, vor acumula noi competente si pot gasi investitori interesati de compania lor - Lucian Anghel, Presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.


Noi lansam aceasta initiativa deoarece piata de capital devine tot mai complexa, oferind investitorilor tot mai multe oportunitati - de la castigarea unor venituri impresionante din dividendele companiilor listate la BVB, pana la a investi in companiile cu mare potential de crestere din sectorul IT&C. Proiectul lansat acum, impreuna cu Ministerul, este o prefigurare, de asemenea, o unei noi linii de activitati a Bursei de Valori Bucuresti legate de investitii pe piata de capital: Fluent in IPO-uri - Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.


Datele si locatiile atelierelor BVB pentru IT&C:

• Bucuresti - 30 august

• Brasov - 6 septembrie

• Cluj-Napoca - 13 septembrie

• Timisoara - 20 septembrie

• Iasi - 27 septembrie

• Bucuresti - 4 octombrie

 

Participarea la atelierele este gratuita.

 

Companiile interesate isi pot rezerva un loc AICI.