Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Antreprenorul anului in Romania, desemnat la EY Entrepreneur Of The Year 2016 21-02-2017
 
 
Pe 16 febrarie s-a desfășurat ediția 2016 a competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2016, în cadrul căreia Cristian Covaciu, fondatorul companiei IPEC, a fost desemnat Antreprenorul anului 2016 în România. La competiție au participat 50 de oameni de afaceri, iar companiile înscrise în concurs acoperă sectoare variate: de la industria alimentară și producția de biciclete, până la expertiză IT, servicii medicale și publishing. Cele 46 de companii din care provin cei 50 de antreprenorii totalizează venituri de 535 milioane EUR, au 8.000 de angajați și un număr mediu de 180 de angajați în 2015, conform site-ului evenimentului, eyromania.ro
 

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul care a ales câștigătorii a fost alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Levente Hugo Bara- Director General Supremia Grup, Marius Ștefan- CEO Autonom Rent a Car, Ruxandra Hurezeanu-Director General Ivatherm, Dan Fărcășanu- Director de Investiții Resource Partners, Dragoș Petrescu- CEO Grupul City Grill. 

IPEC, compania lui Cristian Covaciu, câștigătorul marelui premiu, este unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior. Compania condusă de Cristian Covaciu deține una dintre cele mai avansate tehnologii de producție din domeniu. În prezent, are un venit anual de peste 22 milioane EUR, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu aproximativ 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC este o companie care livrează la nivel global, din Japonia până în SUA.

Cei șase finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost:

 1. 1. Cristian Covaciu, IPEC
 2. 2. Levente Szell, Agrosel
 3. 3. Cristian Pandel, Christian’76 Tour
 4. 4. Eliodor Apostolescu, Phoenixy
 5. 5. Marcelus Suciu, Restaurantele Marty
 6. 6. Piersante Savini, Savini Due

Cele trei premii acordate la categoria Emerging Entrepreneur Of The Year au fost:

 1. 1. Daniel Dines, UiPath – câștigător al titlului Emerging Entrepreneur Of The Year
 2. 2. Laurențiu Bănescu, Fabrica de Bere Bună – locul al doilea
 3. 3. Adrian Fako, 8000 Plus Design Solutions – locul al treilea

Cele trei premii pentru categoria Social Entrepreneur Of the Year au fost:

 1. 1. Angela Achiței, Fundația „Alături de voi România – câștigătoarea titlului Social Entrepreneur Of The Year
 2. 2. Raluca Ouriaghli, Ateliere Fără Frontiere – locul al doilea
 3. 3. Mariana Rotariu, Pro Life Clinics – locul al treilea

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

 

Pentru detalii despre companiile căștigătorilor fiecărei categorii, vizitați site-ul evenimentului.