Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Antreprenor ACASĂ: 33.000 de euro finanțare pentru românii din Diaspora care pornesc o afacere în România 01-11-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI. 

 

 

Românii din Diaspora care doresc să pornească afaceri non-agricole în România pot obține peste 30.000 de Euro finanțare prin proiectul "Antreprenor ACASĂ", implementat de Asociația Inceptus România, împreună cu partenerii: ROMBEL - Communaute Roumaine en Belgique (ROMBEL - Comunitatea Românilor din Belgia), Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman și SC. FiaTest SRL. 
 

Proiectul "Antreprenor ACASĂ" este adresat românilor din străinătate care doresc să se întoarcă acasă și să dezvolte afaceri în România și va oferi sprijinul de care aceștia au nevoie pentru a investi, pentru a se reloca acasă și pentru a-și reconstrui o viaţă și o carieră aici.
 
Proiectul, demarat pe 22 septembrie 2017, se va derula pe o perioadă de 36 luni și beneficiază̆ de cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 - “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, program Diaspora Start-Up”.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este 15.177.597,65 lei din care: 12.848.456,70 lei contribuția Uniunii Europene și 2.267.374,71 lei contribuția din bugetul național al României. Co-finanțarea eligibilă a Solicitantului este: 61.766,24 lei.
 
 
Proiectul se adresează unui număr de minim 350 de persoane din Diaspora română, care doresc să își îmbunătățească competențele antreprenoriale cu scopul înființării de afaceri non-agricole în România. 
Prin intermediul Platformei e-learning 100% Antreprenor, 300 de persoane vor beneficia de un Program integrat de formare antreprenorială.
Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la Concursul de planuri de afaceri.
 
Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole, care se vor înființa în oricare din regiunile României (cu excepția Bucuresti - Ilfov), vor primi finanțare, precum și servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate.
Fiecare beneficiar de finanțare are obligația creării a minim două locuri de muncă în cadrul afacerii proprii.
 
Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.325 Euro (respectiv 148.400,00 lei calculat la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016 - 4,4530 lei/euro) pentru fiecare Plan de Afacere selectat.
Se va asigura susținerea și promovarea continuă a afacerilor finanțate și după finalizarea proiectului.

T
oate serviciile oferite beneficiarilor proiectului sunt gratuite.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

 

Formular de înscriere în proiect

Doritorii, români care locuiesc în străinătate și care doresc demareze o afacere în țară, se pot înscrie în proiect aici
 

 

Sursa: Asociația Inceptus România