Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Aflati factorii care determina succesul! Rezultatele sondajului FNTM 04-06-2014

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a realizat un scurt sondaj online despre Succes, in pregatirea evenimentului Romania Continuam. Cladim succesul pe baze solide, din 27 mai 2014.


Sondajul a fost realizat in colaborare cu sociologul Bruno Stefan si a adunat raspunsurile a peste 300 de persoane, in perioada 30 aprilie – 23 mai 2014. Varsta medie a respondentilor este de 35 de ani, iar majoritatea covarsitoare a acestora, 82%, considera ca au avut succes in afaceri sau cariera. După funcția deținută, 36% sunt angajați, 27% sunt întreprinzători, 19% sunt manageri și 9% sunt studenți.

 

Dintre calitatile, valorile si factorii care i-au ajutat pe cei care au succes, pe primul loc se afla “increderea, optimismul, dorinta de succes”, “cinstea, onesitatea morala”, urmate de “ competenta profesionala”, "vointa" sau "credinta in Dumnezeu". Remarcam faptul ca “banii si accesul la resurse” se numara printre ultimele valori sau factori care i-au ajutat sa atinga succesul.Comentand sondajul, presedintele FNTM, Marius Bostan face observatia ca cei care declara ca nu au succes, conform rezultatului sondajului, dau o prea mare importanta banilor si accesului la resurse si tind sa puna valori precum credinta, pe ultimul loc: "Oamenii acestia de asta nu au succes, deoarece pentru ei cheia succesului sunt banii si accesul la resurse".

"In 17 ani de existenta a Fundatiei am interactionat cu peste 10.000 de oameni in diverse programe de educatie de management. Am observat intotdeauna ca cei care rateaza sunt cei care se plang ca n-au bani, n-au acces la resurse, iar acest sondaj confirma observatia noastra", a spus presedintele FNTM celor prezenti la conferinta.

Conform sondajului, printre factorii externi care pot impiedica succesul in afaceri, pe primul loc este coruptia, pe locul doi e birocratia stufoasa, iar instabilitatea legislativa si reglementarile excesive sunt pe locul trei.
Taxele mari si accesul la finantare sau calitatea personalului ocupa ultimele locuri.

 


Puteti descarca de mai jos PDF-ul cu toate rezultatele sondajului, interpretate conform primelor 300 de raspunsuri.

In continuare, persoanele doritoare pot sustine initiativa noastra raspunzand la Sondaj, care este in continuare accesibil online
.