Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

A 5-a editie a Romanian Design Week va avea loc în perioada 20 - 28 mai 27-04-2017

 

Cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, Romanian Design Week, ajunge în acest an la ediția a 5-a și se va desfășura în perioada 20-28 mai la The Institute, la București. 

 

Evenimentul inițiat de The Institute și organizat în parteneriat cu ING Bank, include în programul său expoziția centrală și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia - arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic și ilustrație, design vestimentar, design de obiect - dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Romanian Design Week va aduce în lumina reflectoarelor cele mai bune proiecte realizate în ultimul an și pe autorii acestora iar designul expoziției centrale va fi semnat în continuare de arhitectul Attila Kim. 

 

Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este, de asemenea, cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. 

 

"Cinci ediții mai târziu de la prima ediție pilot Romanian Design Week sunt convins că provocarea pe care ne-am asumat-o la vremea aceea a fost una corectă.  Industriile creative din România se aflau la începutul unei ere de expansiune și aveau nevoie de un astfel de eveniment. Drept dovadă că l-au îmbrățișat imediat și că proiectul a crescut de la an la an. Și nu doar mișcarea industriilor creative din România a rezonat cu proiectul nostru, am primit sprijin și aprecieri de la partnerii noștri europeni. Spre exemplu, tocmai ne-am întors de la London Fashion Week, unde Romanian Design Week a gestionat prezența României la eveniment, iar în cadrul Vienna Design Week 2017, unde România e țară invitată de onoare, am fost mandatați de ICR să reprezentăm România. Felul frumos în care a crescut Romanian Design Week, aprecierea și căldura cu care a fost primit ne dau putere și resurse să ducem proiectul mai departe și să îl facem pe cât de amplă este forța acestei mișcări a industriilor creative românești", declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute. 

 

Pentru mai multe  informații despre Romanian Design Week, vizitați theinstitute.ro
sursa imigini: 
graphicfront.ro