Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

45.000 euro finanțare pentru românii din Diaspora care doresc să înființeze start-up-uri în România 17-11-2017

Urmărește-ne cu un Like pe pagina FNTM de Facebook, AICI. 

 
Românii din Diaspora care vor să deschidă afaceri în România, în mediul urban, pot primi granturi în valoare de 35.000 de euro fiecare împreună cu un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro, prin programul RO-WIN - Succes în România, în pateneriat cu Impact Hub Bucharest si GEA Strategy & Consulting. 
 
Programul își propune să creeze o epinieră de inițiative antreprenoriale ale românilor din Diaspora care doresc să pornească o afacere non-agricolă în mediul urban din România.
 
Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2017 – 14 septembrie 2020 și presupune trei etape:
 
Informare și pregătire
Echipa RO-WIN va oferi potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la beneficiile demarării unei afaceri în România. Ei vor organiza multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora vor fi informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participanților la proiect.
 
Curs de formare antreprenorială
Persoanele înscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 februarie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic și va conține module de marketing și cercetarea pieței, formularea modelelor de business, planificare financiară etc, esențiale pentru o bună structurare și documentare a unui plan de afaceri.
 
Mentorat/Consiliere
Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.
 
Bazându-ne pe experiența de a susține business-uri la început de drum, pentru a avea cel mai bun start, imediat după deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subvenție și vor începe să primească prima tranșă de bani, în valoare de 26.000 euro.
 
RO-WIN vine în ajutorul beneficiarilor și prin utilizarea platformei online Startarium - cea mai completă platforma educațională și de acces la finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Platforma este dezvoltată de Impact Hub Bucharest și are în prezent peste 10.000 de utlizatori înregistrați. Beneficiarii programului vor avea acces la rețelele profesionale ale celor patru parteneri.
 
Pe lângă consilierea inițială care asigură suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia și de o perioadă de monitorizare de cel puțin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor și a locurilor de muncă create pe o piață competitivă.
 
 Vezi mai multe detalii și înscrie-te aici: ro-win.ro