Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

2500 participanti la conferintele RURAL-Antreprenor! 09-05-2011

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a sustinut, pe parcursul lunilor februarie si martie, o serie de 23 de conferinte regionale dedicate antreprenorilor din mediul rural. Conferintele fac parte din programul strategic RURAL-Antreprenor, cofinantat din Fondul Social European si derulat in parteneriat cu Siveco Romania, Asociatia Euro<26, ProJob (Germania) si Formastur (Spania).

Evenimentele au avut loc in cinci regiuni de dezvoltare din Romania (Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest si Bucuresti-Ilfov) si s-au bucurat de prezenta a aproximativ 2.500 de de oameni de afaceri, manageri, studenti si persoane care doresc sa initieze o afacere. Pe parcursul conferintelor, participantii au avut ocazia de a acumula cunostinte in legatura cu teoria si practica afacerilor din alte tari, au primit studii de caz in legatura cu antreprenori de succes romani si straini si au fost invitati sa se inscrie in programul de consultanta si educatie gratuita disponibil prin intermediul proiectului RURAL-Antreprenor.
 
La acest moment, jumatate din populatia Romaniei locuieste in mediul rural, ceea ce face ca atat exploatarea potentialului de dezvoltare, cat si nevoia de instruire si initiativa antreprenoriala sa fie o prioritate in aceste zone. Studiile arata ca 90% din afacerile pornite in mediul rural esueaza adesea din cauza accesului limitat la metode moderne de management si dezvoltare a afacerilor si din cauza accesului redus la informatie. Aceste doua componente vor fi accesibile prin intermediul programelor de consultanta si educatie RURAL-Antreprenor.

Opinii ale participantilor la conferinte:
 
Cei noua studenti si masteranzi pe care i-am invitat sa vina la conferinte au foarte motivati si sunt nerabdatori sa poata urma modulele de educatie”, Petrica Paul Pop.
 
Va multumesc in numele tuturor participantilor din micro-regiunea Valea Ruscovei (comunele Repedea, Ruscova si Poienile de sub Munte) pentru oportunitatea de a participa la conferinta de motivare de la Baia Mare. Participantii s-au intors acasa foarte motivati in a gasi solutii pentru demararea unei activitati generatoare de venit”, Vasile Popovici, Asociatia pentru Dezvoltarea Locala IVAN KREVAN
 
Acest eveniment de la Baia Mare a fost excelent. Sotul meu si cu mine dorim sa infiintramo ferma si am gasit la conferinta cateva idei pe care dorim sa le punem in practica”, Lenuta Coman.
 
 

Prezentarile sustinute la Conferintele RURAL-Antreprenor