Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

2 Programe dedicate IMM-urilor vor fi lansate luna aceasta: Comert-Servicii si Microindustrializare 02-08-2017


În această lună vor fi lansate două programe dedicate IMM-urilor, coordonate de Ministerul de Afaceri, Comerț și Andreprenoriat. Este vorba de sesiunile de finanțare aferente anului 2017 pentru două programe pe care Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA le gestionează de mai mulți ani, respectiv:

 
 
1. Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă (Comerț-Servicii)
Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM a publicat ieri, 1 august 2017, procedura de implementare a Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață (Comerț 2017), împreună cu anexele aferente. Pentru a descărca documentele, click aici
 
 
2. Programul naţional multianual de microindustrializare (Microindustrializare)
 
Cele două sesiuni de depunere ar urma să fie deschise pe 16 august (Comerț-Servicii), respectiv pe 21 august 2017 (Microindustrializare). Procedurile pentru ediția din acest an a celor două programe au fost publicate spre consultare în luna februarie 2017, până la acest moment nefiind publicate încă versiunile finale ale documentelor. Pentru a consulta procedurile, click aici.
 
În cadrul acestor doua programe a fost modificat un element cu privire la eligibilitatea IMM-urilor, față de versiunile inițiale ale procedurilor, care ar da posibilitatea mai multor firme să depună proiecte: vechimea minimă pe care trebuie s-o aibă un aplicant pentru a fi eligibil. Aceasta a fost redusă la 1 an de zile (față de 2-3 ani cum era prevăzut anterior în diferite programe gestionate de minister). 
 
 
Sursa: fonduri-structurale.ro