Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

17 milioane de lei sprijin pentru tinerii antreprenori prin Programul START 21-07-2016


Tinerii antreprenori sau viitor antreprenori vor putea primi până la 120.000 de lei sprijin de la Guvern, prin Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare - START.
 

Programul START urmăreşte încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. 
 

Directia Antreprenoriat si Implementare Programe pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a publicat in 13 iulie 2016 procedura si anexele pentru „Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - START”.

 

Bugetul alocat pe anul 2016 este de 17.000.000 lei, iar prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 141 de beneficiari. 

 

Alocaţia Financiară Nerambursabilă este de maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile (exclusiv TVA) aferente proiectului, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar. 
Contribuţia proprie sau credit bancar - minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

 

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Programul este implementat de către Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri  (MECRMA). 

 

Înscrierea în Programul START, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se vor face online, pe site-ul www.aippimm.ro.

Va recomandam sa urmariti site-ul oficial, AICI, pentru a afla in timp util deschiderea liniei de finantare, in vederea aplicarii planurilor de afacere

 

Pentru mai multe detalii despre programul de finantare, click aici.
 

Sursa: www.aippimm.ro